10.09.2013

Boktips: ungdomsbøker

Sprengt monster - av Christian Valeur

I denne boken møter vi Monster. Han heter egentlig Mons, men han kaller seg Monster. Han er ikke helt som alle de andre, siden han sier ting akkurat sånn som han mener. Og han har et problem, han blir forelsket i alle han møter. Han ser kjærlighet og forelskelse i alle kvinner. Boka starter når Monster er 12 år og strekker seg til han blir 16. En veldig humoristisk bok som tar for seg kjærligheten på alle forskjellige måter. Fortelleren snakker rett til leseren og gjør at du blir veldig engasjert i boka. Ikke minst syns jeg denne boka kan passe veldig godt både til jenter og gutter.

Det blir pinlig uansett - av Bjørn Sortland og Tyra Teodora Tronstad

Kan jo først si at denne boken er halvparten skrevet på bokmål og den andre halvparten på nynorsk. Men det kommer du fort inn i :-) Boken handler om Elias og Susanne. De pleier å ta samme buss, men de har aldri snakket sammen. Plutselig slutter Susanne å ta denne bussen, og Elias bestemmer seg for å sende henne en e-post. E-postadressen hennes har han sett på en mappe hun pleier å ha med seg på bussen. Han sender en e-post og hun svarer. Dette utvikler seg til en "brevveksling" over Internet. En annerledes og veldig fin historie. Lettlest og passer godt til de som vil lese litt enkel nynorsk.

Faen ta skjebnen - av John Green

Denne boken er litt mer alvorlig enn de to andre, men absolutt verdt å lese! Boken handler om ei jente som har fått kreftdiagnosen. Hun er med i en støttegruppe for andre med kreft, hvor hun da treffer en gutt hun etterhvert får et flott vennskap til - og et litt romantisk bånd. Her er det kjærlighet, sorg, vennskap og alt som følger med. Denne boken rørte meg skikkelig, og jeg anbefaler den både til ungdom og unge voksne. Og om en vil lese litt engelsk, kan jeg også anbefale å lese den på akkurat det. Relativt lettlest og fin til å "friske opp" engelskkunnskapene!

Var det det det var - av Linde Hagerup

Dette er bok nr. 3 om Billie. Boka omhandler 80-tallet, da hun vokser opp. Selv om dette er bok nr. 3, må en ikke lese de 2 første, men anbefaler det - gode bøker det også. Denne boken handler om det å miste uskylden og å bevare vennskap når en vokser opp. Den er morsom, litt småfrekk og fanger deg som leser. Tok meg selv i å trekke på smilebåndet flere ganger, dessuten kjenner du deg litt igjen i det som skjer. Pubertet, identitet og det å vokse opp. Må leses.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar