10.01.2011

Vårens og sommerens trender 2011

Årets trender 2011:


Vi har hatt en oppgave om trender, som vi også skal jobbe mer med. Men vi har laget moodboard over de forskjellige trendene som kommer. Trendene er kalt sea, sun, paradice og clouds. Jeg har laget fire forskjellige, et til de hver av trendene. Alt om de forskjellige trendene er tatt fra Gave & Interiørmessen, men skrevet om av meg. Litt om de forskjellige trendene og mine moodboard:Paradice

Fargene er multifarger; pastell-blå, himmelblå, lys og mørk lilla, lys grønn, lys gul/sterk gul, lys og mørk rosa, koral, rød og mørk rød. Det er eksotiske mønstre, palmer- og jungellandskap. Inspirert av hawaiblomster, korstingsbroderi, vann. Materialene er gummi, plast, bomull og silke. Det er mye ensfargede møbler, blomsterkranser, eksklusiv kitch, lamper inspirert av badeballer og kofferter.

Sea

Fargene avspeiler havets farger om sommeren og går fra grønntoner over i brunfarger, til blå nyanser. Inspirasjon fra vannets overflate. Mønster med fisk, skip, rep og fiskeredskaper. Tydelige fiskeri- og havelementer. Viktige materialer er denim, bomull og lær. Møbler i bearbeidet tre med kunstneriske micro-detaljer. Keramiske lysestaker, heklede lampeskjermer og runde tepper. Nøkkelord er slitt, personlig, hyggelig, lærmøbler, glassblanke overflater og lakkert metall. Vann er dessuten sesongens viktigste inspirasjonskilde. Fiskere, fiskeutstyr, garn og bøyer. Tang, drivtømmer og stein.Sun
Fargene er gult til orange og lærbrunt. Flere overgangsnyanser. Beige, sandfarger, lys aprikos, koral og mørk terracotta. Motiver og mønstre kan være krakkelert jord, flammelignede print, rysjer og malingseffekter som f.eks. striper eller bruk av graderinger. Inspirert av afrikanske mønstre og broderi. Brukte materialer er brunt lær, kurv, kork, rustikk håndlaget keramikk, bomull, silke og lin.

Clouds


Med farger som forsvinner inn i hverandre og nyanser skapes det usynlige overganger. Tåkegrått og blått, gråbeige og sart rosa, med grått - nesten sort, som konturer. Det lille ekstra er sølv og metalliske farger. Inspirasjon fra insekter, blomster, blader, anatomi og ikke minst skyer. Poesi og skyggespill er viktige nøkkelord. Materialer som er brukt er lette materialer, transparente overflater, overdrivelse i form eller overraskende elementer. Kontraster mellom hvite overflater og varme trenyanser. Sort lakkert stål, tapet, tre på råhvit bunn, kartongmøbler og dekorert skulpturell keramikk. Clouds oser av luksus og klasse, med rå elementer, print, mønstre og uferdige kanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar