05.11.2013

Oppskrift: hjemmelagde knekkebrød

I går kveld laget jeg knekkebrød, og tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. De ble litt tykkere enn jeg hadde tenkt, men da kan en bare fordele blandingen litt tynnere over to stekebrett (jeg har brukt et). Du får sunne og gode knekkebrød du kan spise til frokost, lunsj og kvelds! Kjempe gode med smør og brunost :-)

Inngredienser:
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl byggmel

2 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
2 ts salt 
5 dl vann

Forvarm ovnen til 150 grader. 

Fremgangsmåte:

1. Bland alt det tørre sammen i en bolle.
2. Hell over vannet og rør godt sammen. La blandingen stå og svelle i 10 minutter.
3. Ha bakepapir i en langpanne og spre blandingen utover med en slikkepott i et tynt lag.
4. Stek midt i ovnen på 150 grader i ca. en halv time.

5. Ta brettet ut og skjær opp i ønskede biter. Sett tilbake i ovnen og stek en halv time til.
6. Ta ut og avkjøl på ei rist. Oppbevares tørt. 



Fine å gi bort som en vertinnegave eller til jul. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar